Webdesign tips voor je webshop

Ben jij de trotse eigenaar van een webshop? Wat je ook verkoopt; het is natuurlijk altijd fijn om veel klanten binnen te halen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om dit te bereiken. Webdesign is een belangrijk element als het aankomt op je webshop. Het oog wil immers ook wat en als je website er qua design niet professioneel uitziet, haken bezoekers al gauw af. Hieronder vind je verschillende webdesign tips voor je webshop, zodat jij voortaan nóg meer producten verkoopt.

Laat je merk duidelijk zien

Het is van belang dat je je merk zo goed en zo duidelijk mogelijk laat zien. Creëer een passende huisstijl en zorg ervoor dat deze over de gehele website terugkomt. Gebruik overal dus dezelfde kleuren en dezelfde stijl. Op die manier zorg je ervoor dat klanten zich thuis voelen, dat het geheel overzichtelijk wordt en bovendien dat bezoekers jouw merk leren herkennen. 

Less is more

Zorg ervoor dat je webshop niet teveel poespas bevat. Houd het zo simpel mogelijk. Je wilt bezoekers niet afleiden met irrelevante informatie of elementen. Het is belangrijk dat potentiële klanten je producten goed kunnen vinden en dat het makkelijk is om deze vervolgens te bestellen. Dit geldt ook voor het design van je website. Zorg ervoor dat het geheel niet te druk wordt.

Zorg voor een responsive website

Google hecht veel waarde aan responsive websites. Zorg er dan ook voor dat jouw webshop een responsive design heeft. Op die manier komt je site ook op mobiel goed uit de verf. Veel mensen maken immers gebruik van hun mobiele telefoon bij het online shoppen.

 

Weet je niet zo goed hoe je bovenstaande aan moet pakken? Je kunt ook een website laten maken door een extern bureau. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op comaxx.nl en ontdek wat de mogelijkheden zijn!